Újabb napok teltek el, és újabb megfigyeléseket tettem sasszememmel, úgyhogy meg is osztom őket izibe:

 

- Viszonylag kevés ház ablakában van függöny, és ahol van, ott sem húzzák be.

- Kutyát szinte mindenhová magával vihet az ember, beleértve a boltokat is. Póráz nyilván nem árt, de pl. szájkosarat eddig még egyiken sem láttam.

- A régi nagy székely igazság itt is érvényes: a sör nem alkohol. Sőt, még üdítőnek is alig mondanám. Több sörösüveget láttam emberek kezében a nap bármely szakában, mint kólát.

- A hivatalos ügyek intézése sztereotip módon valóban gyors és precíz módon folyik. Továbbá legtöbb ügyintéző felettébb türelmes és segítőkész.

- Attól még, hogy az embernek magyar T-Mobilos telefonja van, a német T-Mobilos SIM kártyát ő bizony nem fogja elfogadni.

- Ha valaki hozzám hasonló utat tervez, ha teheti, az első napokban inkább busszal utazzon, mint metróval. Lehet, hogy így lassabb, de legalább így is körülnézhetünk a városban, ergo így már céltudatosan indulhatunk felfedezőútra később.

- A müncheni tömegközlekedési eszközökre ki van írva figyelmeztetésképpen, hogy mi vár a bliccelőkre (40 Euró büntetés, ha valakit érdekel, ez körülbelül egy havibérlet ára). Ez önmagában nem lenne különleges, viszont azt aranyosnak találtam, hogy a német nyelvű tájékoztató tartalmazza a "Kérjük ne próbálja meg kimagyarázni magát. Már hallottunk minden kifogást és egyet sem veszünk be, úgyhogy mindenkinek egyszerűbb és kényelmesebb, ha együttműködik." mondatokat, vagy legalábbis valami hasonlót.

A bejegyzés trackback címe:

https://bandimunchenbol.blog.hu/api/trackback/id/tr153297823

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása