Ismét tettem pár Sherlock Holmes-ot megszégyenítő megállapítást, amelyek esetleg hasznosnak bizonyulhatnak Münchenbe készülő embereknek, illetve unatkozó, ámde haszontalan tudásra szomjazó személyeknek.

- Számomra meglepően sok nálam jelentősen fiatalabbnak tűnő személyt láttam babakocsival illetve tartozék gyerekkel.

- Az előző észrevétellel talán összefügg, hogy a Ludwig Maximilians Universität sokkal "gyerekbarátabbnak" tűnik, mint a magyarországi egyetemek nagy része - van elkerített játszótér, gyermekmegőrző és gyermekruházatot árusító bolt is a környéken.

- A gyakorlatokon általában a megszokottnál kétszer több hallgatóra számítsunk.

- Eddigi tapasztalatom alapján a szemináriumok előadás jellegűek (figyelj és jegyzetelj), az előadások pedig szeminárium jellegűek (interaktívabbak).

- Még a hajléktalanok is tudnak angolul.

- Egy rohamrendőrtől nyugodtan meg lehet kérdezni, hogy mennyi az idő, és hogy merre található a Rosenheimer Platz. Viszont ha elindul valamerre, célszerű okvetlenül és pánikszerűen kitérni az útjából.

- A Leberkäsé-s (en.wikipedia.org/wiki/Leberk%C3%A4se) szendvicset mindig annyi zsemlével adják, hogy a Leberkäsé-t épphogy ne tudd megemészteni.

- Az előadások látogatáskötelesek.

- Az órákról csak kétszer lehet hiányozni.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bandimunchenbol.blog.hu/api/trackback/id/tr413318664

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása