Vasárnap esti regenerálódás. Az elmúlt három nap túlnyomó része éjszaka kezdődött. Viszont örülök, hogy van egy kis időm semmit tenni, így hát kerülöm friss élményeimre irányuló gondolataimat. Úgyhogy inkább a belőlük levont következtetéseimet osztom meg. Enjoy.

- Az anglicizmusok használata felettébb elterjedt. Viszont ha az itallapon "Dry Martini" néven szereplő dolgot rendeljük "Ein Dry Martini Cocktail, bitte" módon, a pincérnő figyelmen kívül fogja hagyni az elsőként elhangzott mennyiséget jelző névelőt és hármat hoz ki. Mert a "dry" és a "drei" bizony ugyanúgy hangzik.

- Az angol Erasmusosok nem nagyon szeretnek németül vagy bármilyen más nyelven beszélni. Még akkor sem, ha nem beszélsz angolul.

- Az írek viszont inkább németül társalognak veled lingua franca alapon. Még akkor is, ha beszélsz angolul. Vagy gaelül.

- Ez nem észrevétel, hanem közérdekű közlemény. Egy kalap vagy hasonló kiegészítő letépése az azt viselő személy fejéről, majd csintalan mosollyal saját fejre tétele nem "cuki" és általános iskolán túl nem éppen megfelelő módja az ismerkedésnek vagy jó pontok szerzésének, mivel nem sokban különbözik egy meglepetésszerű nadráglerántástól.

- A sörcsarnokokban lehet igényelni etetőszéket. Mármint fiatal gyermekeknek, nem pedig bénulásig lerészegedett hivatásos alkoholistáknak.

- Haag egy bajor falu. Den Haag, magyarul Hága egy holland város.

- A Münchner Kammerspiele előadására vásárolt színházjegyet ha otthon nyomtatod, a lakóhelyed és a színház közötti út oda-vissza tömegközlekedéssel ingyenes.

- Noha a kéregetők száma a nullához konvergál, vannak emberek, akik házról házra járnak kuncsorogni.

- Kozmetikai termékeket Heidi Klum-mal, autókat Sebastian Vettel-lel, minden mást pedig Bastian Schweinsteiger-rel reklámoznak.

- Apropó, Heidi Klum és Seal válása még a Costa Concordia-katasztrófát is lesöpörte a címlapokról. Pedig hat német állampolgár is eltűnt. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Keep calm and vada a bordo, cazzo!

 

- A helyi kereskedelmi csatornák bármiből képesek valóságshow-t csinálni. Na jó, nem a Való Világ féle trash-realitykre gondolok, hanem a "Hal a Tortán" sztárok bevonása előtti szakaszára. Az "Asszonycsere" című különösen népszerű - két hölgyet kitépnek családi környezetükből és berakják a másikéba.

- Az újságok már cikkeznek az Oktoberfest-re való készülődésről. Január van.

A bejegyzés trackback címe:

https://bandimunchenbol.blog.hu/api/trackback/id/tr343964043

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kardigan 2012.01.31. 13:36:56

olyan van amerikában meg angliában is, wife swap.

és itthon is volt a viasaton, anyacsavar :)

Meningitis 2012.01.31. 14:21:47

@kardigan: Ja, igen, azt elfelejtettem hozzátenni, hogy a helyi műsorok nagy része szintén koppintás. De itt legalább a stíluson jobban változtatnak :D
süti beállítások módosítása