- Szinte mindenhol van kerekesszékkel és babakocsival közlekedők dolgát megkönnyítő rámpa.

- A buszsofőrök nem szeretik, ha valaki babakocsit vagy hasonlót felügyelet nélkül hagy a buszban. Ilyenkor megállnak és elmagyarázzák az illetőnek, hogy hirtelen fékezés esetén hány ember halálát okozhatja az utastérben repkedő szerkezet. Ennek az előadásnak már három verzióját hallottam.

- A peer-to-peer (aka. torrent) letöltést megfigyelik és szigorúan büntetik. A többit viszont nem.

- A parkokban legtöbb padba egy gravírozott emléktábla van beágyazva. Amióta ezt tudom, azóta keresem azt a padot, amire az van írva hogy "Itt vesztettem el a szüzességemet".

- Az Englischer Garten-ben lehet szörfözni.

- Akcentusomat meglepően sokan nézik finnek. Soha életemben nem beszéltem finnül.

- Egyesült Államokba való utazásokról/tanulásról itt úgy beszélnek, mint mi otthon Németországról. Hiába no, ennél van nyugatabbra is.

- Az S-Bahn egy járatának törlése nagyon ritkán fordul elő, de akkor is minimum egy forradalmat vált ki a várakozó utasokból. Azt hittem meg fogják lincselni a jelenlévő DB (Deutsche Bahn - Német Vasút) munkatársat.

A bejegyzés trackback címe:

https://bandimunchenbol.blog.hu/api/trackback/id/tr983469376

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kardigan 2011.12.19. 12:16:07

és szerinted ők nagyon sok németül beszélő finnel találkoztak?:P

Meningitis 2011.12.20. 23:11:07

Há'deakkormeg pláháháne! D:
süti beállítások módosítása