Nos, ma mégsem sikerült Currywurst-ot ennem, mivel végül a menzán kötöttem ki néhány hallgatótársammal, úgyhogy inkább publikálom az amúgy holnapra tervezett briliáns észrevételeim gyűjteményének következő epizódját:

 

- A cigarillo (magyarul szivarka - hu.wikipedia.org/wiki/Szivarka) sokkal olcsóbb, mint a cigaretta (kb. 1,60 Euró/18 szál).

- A magyar bor valóban csak Magyarországon híres, és nem is csoda: az export magyar borok, amiket eddig itt láttam mind olcsó ihataltan lőrék. Vagy csak én vagyok finnyás.

- Legtöbb külföldi életében csak egyszer iszik pálinkát, és ezt élete végéig meséli elrettentő történetként. "A magyarok italaitól ments meg Uram minket!"

- Az Unicumot viszont mindenki ismeri és a pálinkához hasonlóan fél tőle.

- Minden, aminek a paprikához köze van, az "magyaros".

- Münchenben szinte mindenki Hochdeutsch-ot beszél, néha elenyésző akcentussal. A menzás néniket leszámítva. Mondjuk ők sem igazi bajor dialektusban beszélnek, hanem éppen csak annyira, hogy egy külföldről érkezett diák zavarodottan tegye fel nekik hatszor a "Wie bitte?" kérdést.

- A miután a menzán visszavittük a mosogatóhoz a tálcánkat, kapunk egy Pfandmünze nevű piros kis műanyag érmét. Ezt minden étkezésnél célszerű a kasszásnak adni, ugyanis enélkül másfél euróval többet fizetünk.

- Focimeccs esetén az egész városban hatalmas a rendőrségi készenlét. A stadiont és a környékét leszámítva. Ott ahhoz képest elenyésző.

- Azok a drukkerek, akik a stadionon kívül is énekelnek/kiabálnak, azok külföldiek.

- Ha biciklizés közben a kerékpárútról a járdára tévednénk, és ezt egy rendőr látja, az minimum 15 Euró.

- A középső ujj nyújtóztatása állítólag szintén pénzbírságot von maga után még akkor is, ha a célzott személy nem rendőr.

- Ősrégi Nintendo alkatrészeket és játékokat még mindig lehet rendes játékboltokban kapni.

- Legtöbb múzeum nem indít idegenvezetést, hanem mindenki kap egy hanglejátszó berendezést, amire több nyelven is rögzítve vannak a kiállítással kapcsolatos hasznos tudnivalók. Minden kiállított tárgy/terem valamely pontján jelezve van, hogy melyik számot kell megnyomnunk a releváns szöveg meghallgatásához. Csendben hozzátenném, hogy van olyan múzeum is, amely enélkül élvezhetetlen, mivel sehol máshol nincsenek feltüntetve egyéb információk a kiállított tárgyakról.

A bejegyzés trackback címe:

https://bandimunchenbol.blog.hu/api/trackback/id/tr773361680

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása