Mivel még sosem jártam Németországban, nem hogy Münchenben, első napjaimban elkezdtem egy listát készíteni a fejemben a számomra teljesen "idegennek" tűnő dolgokról. Nyilván lehetnek köztük téves megállapítások és csúnya általánosítások, mivel a saját nézőpontomat osztom meg, mégis úgy tűnik, vannak olyan apróságok, amelyeket senki nem említett meg, mégis lehet, hogy jó lett volna tudni:

 

- A nagyobb müncheni metrómegállókban hétköznap délelőttönként és kora esténként klasszikus zene szól.

- A metrók ajtaja csak kézzel nyitható, ellenben automatikusan záródik.

- Rengeteg kerékpáros van és nagyon sok kerékpárút is. Félreértések és kisebb balesetek elkerülése végett jegyezzük meg azt az alapszabályt, hogy ami járdának tűnik, az nem az.

- Zebra nincs felfestve legtöbb közlekedési lámpával ellátott gyalogátkelő helyen. Az útra festett jelzések ilyen helyeken általában szintén kerékpárutat jeleznek. Tehát, ami zebrának tűnik, az nem az.

- A kerékpárját csak az lakatolja le, akinek már egyszer ellopták. Valószínűleg nekik sem lopták el, hanem valaki összekeverte az övéket a sajátjukkal.

- Turisták által látogatott helyen lehet mobillal kerékpárt bérelni. Az Englischer Garten területén pedig lehet lovat is, bár azt szerintem nem mobillal.

- A buszmegállókban nem tilos a dohányzás, az aluljárókban viszont igen.

- Cigarettát lehet automatából is venni személyazonossági igazolvány/jogosítvány ellenében, de ne tegyük, mert baromi drága.

- Ez köztudott, de azért leírom, hogy a kocsmákban, éttermekben, szórakozóhelyeken bent tilos a dohányzás.

- A fent említett helyeken általában van vécésnéni/bácsi, akiknek nem kötelező fizetni, tetszőleges mennyiségű pénzt adhatunk nekik. A tíz eurocentet ugyanúgy megköszönik, mint az öteuróst.

- A toaletten senki sem zavartatja magát, mindenki saját ízlésének/szükségének megfelelő khm, "hangerővel" végzi a dolgát.

- A német autósok határozottak, de előzékenyek. Ha valaki hülye, azt kikerülik. Ha nem tudják kikerülni, akkor dudálnak.

- Vannak szórakozóhelyek, ahol egy feles olcsóbb mint egy 0,33-as sör.

- A külföldiek szerint a Jägermeister egy nagyon durva, ütős pia, aminél komolyabb nemigen létezik. Szerencsére, Vince jóvoltából hoztam magammal egy üveg tokaji házi ágyas törkölyt.

- A spanyol Erasmusosok rengetegen vannak.

- A finnek nem nagyon tudnak erről a rokonnyelv-dologról.

- Találkoztam viszont egy szlovák hallgatóval, akivel szomszédi viszonyra hivatkozva lelkendeztünk egymásnak.

- Pick szalámi itt is van, viszont itt négyszer annyiba kerül. Én hoztam magammal otthonról egy emberes rudat, csak a miheztartás végett. Szállásadóim biztos azt hiszik, hogy valami oligarcha/olajsejk fia vagyok.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bandimunchenbol.blog.hu/api/trackback/id/tr773288571

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása